pondělí 25. července 2011

politika - názor:Václav Klaus - guru světového terorismu


Pravdoláskaři už neví, z čeho by mohli Václava Klause obvinit. Nejnovějším hitem je spojovat jeho osobu se světovým terorismem. Jeho myšlenky údajně inspirovaly Anderse Behringa Breivka k jeho nelidskému činu – ostatně Klause cituje i ve své mnohaset stránkové knížce Evropská Deklarace Nezávislosti. Jak znějí ony zmínky Klausových chorých názorů?


Václav Klaus, konzervativní prezident České republiky si stěžoval: „Vždy, když se snažím odstranit nějaký kus regulace z dob Sovětské éry, jsem napomenut, že se snažím znehodnotit záměry Evropské komise.“ „ – první zmínka o Václavu Klausovi, kterou najdeme na straně 298 Breivkovy knihy. Je na tom něco chorého? S tím, že k nám ze Sovětského svazu v době, kdy jsme byli jeho kolonii, plynulo plno nesmyslných nařízení, musí souhlasit snad každý. A to že se tak děje i dnes z Bruselu snad pozoruje i ten nejzapřísáhlejší příznivec Evropského federalismu. Nebo změna z hranatých šipek na silnici na kulaté šipky přinesla nějaký razantní úbytek nehodovosti?

„Český prezident Václav Klaus, obdivovatel Ronalda Reagana a Margaret Thatcher, řekl, že rozšíření EU o nové především ex-komunistické státy ze střední a východní Evropy navýší demokratický deficit. Varoval, že EU pokračuje stále větší rychlostí v přijímání nové legislativy, která ovlivňuje takřka všechny aspekty lidského života a všechny lidské aktivity.“ Pan Klaus se rovněž zdůrazňuje národní stát jako nezastupitelný garant demokracie v opozici k jednotlivým říším nebo seskupením států.“ Je se opět čemu divit? Přestože je napříč světem plno idealistů, inteligentních a tolerantních lidí najdeme jen velmi málo příkladu toho, kde vedle sebe dokáží žít různé kmeny a národy v míru. Spojené státy se už desítky let snaží neúspěšně budovat americký národ vystavěný na multikulturní společnosti. Sovětská říše se rozpadla a Ruská říše na tom se svou územní stabilitou není o moc lépe. Dokonce ani malému státu, jakým je Belgie, se národnostní dělení nevyhýbá. Snahy zajistit práva menšin např. zvláštním volebním systém vycházejí naprázdno a spíše demokracii degradují. A věty k EU? Přes 70 % legislativy schvalované v parlamentu pochází z EU. Dal vám snad někdo právo se vyjádřit k Lisabonské smlouvě? Ne, EU se usnesla, že ke schválení tohoto primárního práva bude v jednotlivých státech stačit ratifikace parlamentem. Navíc hlasování takové, před kterým bude Míra Topolánek vystupovat proti takovému aktu, aby pro něj vzápětí hrdě hlasoval, aby mohl o pár měsíců později před tímto právním aktem opět varovat jako před koncentrovaným zlem.  Připadá vám snad demokratické, když občané nemohou hlasovat o problémech, které se jich bezprostředně týkají a ještě jsou obelháváni vlastními politiky?

Tato dvě veskrze pravdivá konstatování Breivk zmínil ve své knize. Obviňuje snad pravdaaláska Klause z upřimnosti? Ne, ale stačí to pravděalásce k tomu, aby Václava Klause téměř označovala za spolupachatele norského nelidského činu.  Pro úplnost bych dodal, že ačkoliv Klausovo jméno nalezneme v knize 3x v rozsahu 30 stran, Churchilovo jméno nalezneme 20x napříč celou knihou. Bizarní že? Jeden z hlavních bojovníků proti nacismu se stává jednou z hlavních inspirací pro soudobý neonacismus. Hamba mu, spalte jeho knihy a zbořte jeho pomníky!

Mimochodem zmínil se někdo už i o tom, že v knize Breivk odkazuje jednou i na Václava Havla?

Žádné komentáře:

Okomentovat