sobota 13. srpna 2011

recenze - seriál: Boardwalk Empire - 85%


Geniální mozky produkce HBO stvořily další skvělý seriál. Boardwalk Empire se odehrává ve dvacátých letech minulého století. Tento seriál má šanci doplnit kultovní trilogii Kmotr a stát se učebnicí chování pro mladé podnikatele a byznysmeny. Mafie v době prohibice měla žně. Broadwalk nabízí drsnou podívanou do každodenního života mafiánů.



Pod vedením Martina Scorsese ve filmu exceluje Steve Buscemi  v jedné ze svých nejlepších rolí. Buscemimu sedí role mafianského bosse stejně jako role blbce, kterou hrál v mnoha jiných filmech. Zdárně mu sekunduje  Michael Pitt se svým odpudivým sestřihem a pajdavou nohou.

Krásné exteriéry, dobové prostředí a hudba - už jen estetikou je film přitažlivý. Navíc se okolo bohatých mafiánů točí krásné ženy - na jeden díl seriálu připadají alespoň jedny odhalená prsa.

V prvním dílu se budete sice trošku ztrácet v tom, kdo je kdo, ale nezoufejte. V osudech ztroskotanců i mafiánů se budete brzy orientovat. Seriál nabízí mnoho reálných charakterů včetně Al Capone.
Do téhle série jsou vkládány velké naděje. Nutno říct, že seriál nezklamal. Pro další série se nabízí mnoho nových témat a charakterů. Široký svět mafie a propletenec vztahů, resp. obchodních smluv se jen těžko okouká a vyčerpá. 



1 komentář:

  1. Souhlas, snad jen místo Al Pacina jsi asi myslel Al Capone, ne? :)

    OdpovědětVymazat